AFLYST - Prækursus om Mass Casualty Management (MCM)

Der er stadigvæk plads til et kursus i håndtering af Mass Casualty i Akutafdelingen!

I året har vi mulighed for at få for første gang i Skandinavien et World Health Organisations 2 dags-kursus om MCM. Pladserne er begrænset,  men vi har stadigvæk mulighed for at tilmelde flere deltagere.

Hvis det er noget for jer, kan I læse nedenstående.

Beskrivelse:
Kurset gennemgår udelukkende logistikken og organiseringen ind i Akutafdelingen ved uventet katastrofe med ekstrem mængde af patienter. Det er udviklet af WHO og primær underviseren er ansat hos WHO Academy.

Meningen med kurset, som kører internationalt, er at ensrette tankegangen omkring modtagelse af Mass casualty modtagelse, uanset hvilket præ-hospital system man har. Målet er, at bliver parat i Akutafdelingen uanset om der kommer 10 patienter på en gang eller 100. Erfaringer fra udlandet har vist, at selvom man har de bedste beredeskabssystemer på skadestedet, strømmer patienterne alligevel til nærmest sygehus af egn hånd (Bataclan i Paris, marathon i Boston osv…). Vi gennemgår ikke i dybden de kliniske dele af patienthåndteringen.

Hermed er kurset inspiration til egen Akutafdelings beredskabsplan herunder refleksioner om hvordan egne fysiske rammer bedst kan anvendes og forberedes, inkl. hvordan flowet til og fra Akutafdelingen skal tænkes, hvordan, hvor og hvornår de forskellige faggrupper skal bruges både ind i Akutafdelingen og i dens umiddelbar omgivelse 24/7.

Praktisk info:
Dato: 2 dage, d. 31.10. og d. 01.11., ca. kl. 08-16 (bliver præciseret senere) Sted: Samme som kongressen, Comfort Hotel & Congress Copenhagen Airport Antal deltagere: maks. 20 personer. Målgruppen: akutlæger og evt. akutsygeplejersker med daglig gang i Akutafdelingen samt ledere for akuthospitaler, med ansvar for Akutafdelingsberedskab. 

Pris: DKK 1.790 for de 2 dage. Middag d. 31.10 er ikke inkluderet. Overnatning ikke inkluderet. Man behøver ikke at være tilmeldt DEMC10 for at deltage.

Tilmelding:
Send gerne mail direkte til majaco@regionsjaelland.dk ved spørgsmål eller ønske for tilmelding. Deltagerne får sendt en tilmeldingslink samt adgang til WHO´s on-line forberedelses materiale.